Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Miestny rozhlas 28. marca

Dátum: 28.03.2024
Autor: Eva Rafajová
Táto novinka bude 28.04.2024 stiahnutá z webu.
Počet videní: 1210
4 min. čítania
Miestny rozhlas 28. marca

Prinášame najnovšie správy

Futbalový klub Zohor pozýva svojich fanúšikom na domáci futbalový zápas našich seniorov proti Častej, ktorý sa odohrá v nedeľu 31. marca o 16,00 hod. Všetci ste srdečne vítaní.

 

 

Vážení občania, pozývame Vás do novootvorenej predajne kamenárstva STONESTORE, ktorá sa nachádza v Moravskom Sv. Jáne, Cesta na Hohenau číslo 795. Ponúkajú AKCIOVÉ pomníky so zľavou až 50%. Taktiež ponúkajú, rôzne výrobky zo žuly alebo mramoru. Ako aj pieskovcové alebo vápencové dlažby za bezkonkurenčné ceny. Otvorené denne od 10.00 do 17.00 hodiny. V sobotu otvorené od 8.00 do 11.00 hodiny.

 

 

Vážení spoluobčania,

v spojitosti s jarným obdobím nastáva čas, kedy sa zvyšuje nebezpečenstvo vzniku požiarov v prírodnom prostredí. Tento zvýšený výskyt požiarov v prírodnom prostredí je spôsobený aj činnosťou občanov, najmä pri spaľovaní suchej trávy, lístia, konárov orezaných stromov a kríkov. Nemalý počet požiarov je spôsobený neopatrnosťou pri zakladaní ohňov priamo v lese alebo v jeho tesnej blízkosti. Netreba zabúdať, že plošné vypaľovanie suchej trávy a iných porastov je zákonom o ochrane pred požiarmi zakázané. Práve pri tejto činnosti hrozí veľmi vysoké nebezpečenstvo vzniku požiaru.

Z uvedených dôvodov Hasičský a záchranný zbor apeluje na všetkých občanov, aby v záujme zníženia požiarovosti a predchádzaniu vzniku požiarov v súlade so zákonom o ochrane pred požiarmi dôsledne dodržiavali zákaz :

- vypaľovania suchej trávy,

- fajčenia a používania otvoreného ohňa na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom

vzniku požiaru,

- zakladania ohňov v prírode, na poľnohospodárskych pasienkoch a pozemkoch, v lesoch

a v ich blízkosti, mimo vyhradených ohnísk,

- zakladania ohňa v priestoroch alebo na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

V prípade zistenia porušenia ustanovení § 14 zákona o ochrane pred požiarmi upozorňujeme, že okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru, môže fyzickej osobe uložiť v blokovom konaní pokutu do výšky 100 € a v priestupkovom konaní až do výšky 331 €. Na zakladenie ohňov v prírode je potrebné využívať priestory na to určené, napríklad vybudované ohniská. Avšak v prípade ak je okresným riaditeľstvom vyhlásený čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru, v žiadnom prípade nezakladať oheň priamo v lese a v ochrannom pásme, čo je 50 m od hranice lesného pozemku, ani na vybudovaných ohniskách.

Veríme, že svojím zodpovedným konaním prispejete k zamedzeniu vzniku požiarov v prírodnom prostredí a tým aj k zníženiu škôd na lesných porastoch.